Trei pakistanezi, ascunși printre calorifere, depistaţi la P.T.F. Giurgiu (VIDEO)

0
93

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu calorifere, trei cetățeni pakistanezi care intenţionau să intre ilegal în România.

În data 04.03.2019, în jurul orei 09.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Daf, înmatriculat în România, cetăţeanul român M.G. în vârstă de 61 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, calorifere din Turcia pentru o societate din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.  

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse trei persoane de sex masculin, care nu deţineau documente de identitate.

https://youtu.be/H1hc1ytObhU

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 22 și 37 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără știrea șoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui cetățean afgan a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit 500 de euro fiecare. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor pakistanezi, iar conform protocolului româno – bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.