Agenția Națională Anti-doping a anunțat sancțiunile pentru trei fotbaliști acuzați de dopaj. Este vorba de jucătorii echipei de fotbal Astra Giurgiu, Kehinde Fatai, Alexandru Ioniță și Takayuki Seto.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată. dar decizia nu este definitivă. Agenția a decis ca Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai să fie suspendați pentru un an. Takayuki Seto a primit opt luni de suspendare. Iată cum sună decizia:

„(…) Suspendă din activitatea sportivă pe sportivii Fatai Kehinde Feyi și Ioniță Alexandru pe câte o perioadă de 1 an pentru abaterile prevăzute din art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei. Suspendă din activitatea sportivă pe sportivul Seto Takayuki pe o perioadă de 8 luni pentru abaterea prevăzută de art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei”.

Astra Giurgiu, pericol de excludere din Liga I

Dacă decizia ANAD va rămâne definitivă, echipa celor trei fotbaliști declarați dopați, Astra Giurgiu, va trebui exclusă din   Liga I. Măsura este prevăzută în Legea antidoping, în care sunt stabilite consecințele unor astfel de fapte.

Conform art. 62 : „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor”.

(Jurnal)