bancomat-furt-skimmer-1-1Sâmbătă 25 februarie, în jurul orei 15.00, 3 cetăţeni străini , probabil bulgari, au descins dintr-un taxi înmatriculat pe Sofia (Bulgaria) şi au accesat cu carduri clonate bancomatul Raiffeisen de pe şoseaua Bucureşti. Fără a şti că erau de mai mult timp urmăriţi de un echipaj de poliţie sub acoperire , cei trei au recuperat un dispozitiv de clonare, introdus se pare anterior în bancomat cu scopul de a clona cardurile introduce în ultimele zile…Cu puţin timp înainte de ora 16.00 , în apropierea frontierei Giurgiu,  pe sensul de ieşire, echipajul pooliţiştilor sub acoperire a oprit taxiul , i-a scos pe cei trei autori ai acţiunii, i-au încătuşat, plecând cu tot cu taximetru, probabil către lorcul unde urma să continue cercetarea celor trei.

De precizat faptul că anul  trecut un grup infracţional format tot din trei cetăţeni bulgari a fost prins montând dispozitive de copiere a datelor bancare în vederea falsificării ulterioare a cardurilor.

Şi atunci , ca şi acum, cei trei autori au fost prinşi în Frontiera Giurgiu după ce în aceeaşi zi (5 iunie 2016 ) instalaseră dispozitive de „skimming”  pe un ATM aparţinând unei unităţi bancare din Bucureşti.

(Jurnal)