Ministerul Sănătăţii a încheiat demersurile pentru achiziţia unui număr suplimentar de 300.000 doze vaccin gripal, care se adaugă celor 1 000 000 care au fost deja achiziţionate pentru campania de vaccinare 2018-2019. Asta după ce, în doar câteva zile de la înregistrarea primelor cazuri de gripă, au şi fost raportate un număr de cinci decese, la nivel naţional. Încă de la 15 septembrie 2018, Ministerul Sănătăţii a distribuit la direcţiile de sănătate publică din teritoriu şi Bucureşti un număr de 696.511 doze vaccin gripal.

La Giurgiu, conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, la acest moment nu mai sunt vaccinuri antigripale în stoc pentru a fi distribuite, toate cele 5940 de doze fiind, deja, direcţionate către medicii de familie, precum şi către personalul sanitar din instituţiile de sănătate. Acestea în condiţiile în care, conform celor precizate de jurist Magdalena Mărcuţ, directorul DSP Giurgiu, necesarul solicitat de judeţul nostru Ministerului Sănătăţii era de 8.144 de doze.

“Avem promisiuni că acestea ne vor parveni în scurt timp”, a mai precizat Magdalena Mărcuţ. În ceea ce priveşte numărul de cazuri de gripă înregistrate la nivelul judeţului nostru, până la data documentării noastre (joi, 10 ianuarie), conducerea DSP Giurgiu a anunţat că au fost înregistrate, în ultimele şapte zile, un număr de trei cazuri de gripă, toate la copii cu vârste cuprinse între doi şi patru ani, din mediul rural.

La acest moment, doi dintre micuţi sunt internaţi pentru tratament la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Capitale, iar unul se află sub tratament şi observaţie medicală la domiciliu.

Cele trei cazuri au fost depistate ca urmare a testării cu teste rapide, a mai precizat directorul DSP Giurgiu.

(Jurnal)