Transferat în toiul nopții la Penitenciarul Giurgiu Fostul judecător Stan Mustaţă, condamnat pentru luare de mită, a murit!

0
504

Mustaţă a fost transferat la 2:00 noaptea de la Penitenciarul Rahova, la Penitenciarul Giurgiu, deşi starea sa de sănătate era deteriorată. Soția judecătorului Stan Mustață a izbucnit în plâns la Antena 3 după moartea bărbatului.

”Să se facă dreptate! A intrat nevinovat la închisoare! A fost o luptă între doi coloși, iar el a fost o victimă colaterală. Au venit mascații peste el la Rahova la 02.00 și i-au zisMustață, scoală-te că te ducem la penitenciarul Giurgiu, penitenciar de maximă siguranță unde se duc doar cazurile disciplinare. El a zis: Nu am făcut nimic, de ce mă luați?. L-au luat, știind că este bolnav. Tot drumul a vomat. A luptat pentru dreptate. A fost un om în adevăratul sens al cuvântului. Poate Dumnezeu îi va face dreptate. Nu mai pot vorbi!”, a zis, printre lacrimi, soția judecătorului după moartea lui Stan Mustață. Conform avocatei, fostului judecător i s-a făcut şi mai rău, el având blocaj renal, şi a fost „plimbat prin trei spitale”.

La  ultimul dintre acestea, s-a decis să i se facă dializă, însă inima sa a cedat, iar Stan Mustaţă a făcut infarct şi a decedat. Avocata a declarat că sistemul l-a dus la moarte pe judecătorul care nu a dorit să îl condamne pe Dan Voiculescu.

„Sunt bulversată, este o chestiune foarte dificilă. Sistemul a reușit să îl înfrângă pe judecătorul care a refuzat să dea sentința domnului Voiculescu fără probe. L-au plimbat prin trei spitale, la-au mutat la ora două noaptea de la un penitenciar la altul.

Stan Mustaţă a fost condamnat, în 11 mai 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la opt ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Complicea sa, fosta grefieră Mariana Curea, a primit o pedeapsă de patru ani şi trei luni de închisoare cu executare. n mai 2014, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, pentru mai multe fapte de corupţie, după ce ar fi cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluţii favorabile acestora. În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în 2013, Stan Mustaţă, împreună cu inculpaţii Boraciu şi Alexandru, a constituit un grup infracţional organizat, gruparea fiind sprijinită de Mariana Curea, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară.

Într-un răspuns transmis redacţiei „Jurnal giurgiuvean”, conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu precizează: „(…) persoana custodiată era înregistrată în evidenţa unităţii penitenciare cu afecţiuni medicale cronice. În ceea ce priveşte Penitenciarul Giurgiu, vă informăm că la acest moment s-a demarat o anchetă şi nu putem comunica alte date pentru că ar afecta desfăşurarea acesteia”.

(Jurnal)