Conform Agerpres,  în cele trei cimitire din Municipiul Giurgiu (Cimitirul Smârda cu 12 mii de locuri, Cimitirul Haralambie cu aproape 12 mii de locuri şi cimitirul Sfântul Gheorghe cu 3.400 de locuri), nu mai sunt locuri de veci. Asta pentru că așa cum se ultimii 24 de ani nu s-a mai amenajat niciun cimitir în în oraș, iar  primăria nu mai are terenuri care să îndeplinească condiţiile legale pentru a fi construit un cimitir nou sau extins un cimitir existent. Primarul municipiului dă și o explicație în acest sens : În ultimii 24 de ani nu s-a mai construit niciun cimitir, ultimul construit, cimitirul Sfântul Gheorghe de pe şoseaua Bălănoaiei, a fost construit cu 3.400 de locuri cu posibilitatea de extindere, dar, datorită faptului că terenurile din jur s-au dat fie Penitenciarului care este construit acolo, fie celor care erau îndreptăţiţi să primească pământ şi au construit pe el, nu mai putem să-l extindem.

Edilul spune că în prezent Primăria nu mai are spaţiu care să întrunească condiţiile  de amenajare a unui nou cimitir. Am început să extindem cimitirul Haralambie şi am primit aviz negativ de la mediu pentru că se apropie prea mult de zona locuită. Cimitirul Sfântul Gheorghe v-am spus că nu se mai poate extinde, terenurile din jurul acestuia fiind ale unor proprietari. Am mai câştigat aproximativ o sută de locuri în cimitirul Smârda prin amenajarea malului dinspre strada Unirii, dar le ţinem pentru situaţii de urgenţă, Am luat legătura cu cimitirele din jurul Giurgiului, de la comunele din jurul oraşului unde ar mai fi locuri, dar şi acolo fiecare comunitate îşi ţine locurile de veci pentru comunitatea respectivă”.

Primarul Barbu precizează și că deși în vigoare există o hotărâre a Consiliului Local Municipal Giurgiu aprobată în urmă cu aproximativ zece ani prin care se interzice societăţii care administrează cimitirele să concesioneze locurile de veci în lipsa unui certificat de deces, foarte mulţi le-au concesionat şi le ţin nefolosite…Suntem în situaţia de a pune în aplicare legea care spune că dacă în trei ani nu îţi plăteşti taxele, nu îţi îngrijeşti mormântul, acesta intră în circuitul civil şi îl putem da la alţii, deci în caz de solicitări de locuri de veci intrăm, identificăm, facem procedura, luăm locurile de veci care sunt abandonate, uitate şi le dăm celor care au nevoie. Nu am refuzat pe nimeni, un răspuns pe care îl spun multora, un pic în stil glumeţ: nu rămâne nimeni neînmormântat, fără loc de veci,  mai spune Nicolae Barbu.

(Jurnal)