Seara de marți, 5 noiembrie, a fost una cu adevărat de groază pentru o familie din municipiul nostru. Fiica lor, C.S., în vârstă de doar 13 ani, elevă la Școala cu clasele I – VIII „Acad. Marin Voiculescu” din Giurgiu, a fost lovită, în plin, pe trecerea de pietoni, de un șofer neatent.

Fata a fost transportată în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, fiind, mai apoi, transferată la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală. Diagnosticul nu este unul prea încurajator: fractură de coloană, comă profundă, craniul zdrobit. Doar o minune, spun medicii, o mai poate salva pe fetița de 13 ani.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au declarat, referitor la acest caz:

Aseară (n.r. – marți, 5 noiembrie) în jurul orelor 17,45, pe strada Negru Vodă, undeva în dreptul blocului B2, un bărbat în vârstă de 64 de ani, în timp ce conducea un autoturism OPEL, când a ajuns în dreptul trecerii de pietoni marcate și semnalizate corespunzător, nu a acordat prioritate de trecere unei minore de 13 ani, elevă la școala din zonă, care era angajată în traversarea regulamentară a străzii. A rezultat rănirea gravă a fetei, care a fost transportată la Spitalul de Urgență Giurgiu. Conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Colegii de la Biroul Rutier au întocmit dosar de vătămare corporală din culpă. Dacă vom primi înștiințări cu privire la modificarea stării victimei, probabil că se va schimba și încadrarea juridică.”, au precizat reprezentanții IPJ Giurgiu.

(Jurnal)