Traficul autoturismelor prin frontiera Giurgiu a scăzut în ultimele zile. Timpul de așteptare la camioane rămâne crescut…

0
113

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară aproximativ 1.000 de camioane, 5.400 de autoturisme și 21.700 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară aproximativ 1.000 de camioane, 2.800 de autoturisme și 11.800 de  persoane, conform informațiilor transmise de purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspector de poliție, Raluca DUMITRACHE

În prezent, traficul prin P.T.F. Giurgiu se desfăşoară, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară, pe câte patru artere de circulație destinate turismelor și pe câte cinci artere de circulație destinate autocamioanelor.

La turisme media timpului de așteptare este apropiată de valorile normale.

La autocamioane înregistrăm o medie a timpului de așteptare mai crescută față de valorile normale.

Acești timpi crescuți de așteptare sunt determinați de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit.

Totodată i se precizează că la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

         Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Recomandăm pentru evitarea aglomerărilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente deschise în regim internaţional.

Totodată, recomandăm utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.