Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat de 60 de ani, din comuna Crevedia Mare, județul Giurgiu, care deținea un adevărat arsenal: o armă neletală de autoapărare, calibru 10X22T, două puști de vânătoare, calibru 12, o armă de tir sportiv, calibru 5,6×57 și o armă de vânătoare cu alice, calibru 12 mm, în baza unor permise de armă eliberate la data de 19.07.2000, respectiv 07.04.2014, de către I.P.J. Giurgiu, și expirate din anul 2019. 

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că documentele erau expirate, persoana neîndeplinindu-și obligația de a depune armele la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea documentului.

Ca urmare a celor constatate, armele identificate au fost ridicate de către organele de poliție în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Nerespectarea regimului armelor și munițiilor – Nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termenul prevăzut de lege de la data expirării perioadei de valabilitate a permisului de armă”.

Bărbatul din Crevedia Mare este al doilea, depistat de polițiștii giurgiuveni, fără permis de port-armă valabil, după bătrânul de 80 de ani din comuna Gogoșari, prins, pe 4 mai, în aceeași situație. 

(Jurnal)