Prezent în conferința de presă a organizației ALDE Giurgiu, președintele organizației județene, ministrul Toma Petcu a ținut să infirme zvonurile apărute pe unele site-uri, conform cărora în organizația Giurgiu ar exista disensiuni. 

„Am citit și eu, la unii dintre dumneavoastră, despre faptul că la Giurgiu ar exista nemulțumiri, disensiuni între colegi. Spun „colegi”, pentru că eu așa îi consider pe toți, cu unii sunt chiar și prieten. Dar vreau să vă asigur că ALDE este o echipă la fel de unită ca și anul trecut. Este foarte clar că distanțarea mea de activitățile organizației, din motive obiective, nu pot fi mereu prezent la absolut toate acțiunile. Fiind și în biroul de conducere la nivel național, fiind și ministru al energiei, am foarte multe deplasări în teritoriu, în alte organizații, unele chiar cu proiecte foarte importante pe energie în județele respective. Ca atare, foarte multe week-enduri am fost plecat în aceste județe cu tot felul de activități. Dar vreau să vă asigur că în toată această perioadă am comunicat cu mare parte din colegii noștri, am monitorizat activitatea, nu am ajuns la toate ședințele din municipiu sau din județ, dar acolo unde am ajuns am avut discuții extrem de interesante cu oamenii de acolo”,  declara președintele organizației ALDE Giurgiu. 

Declarația sa a venit ca urmare a unor zvonuri cu privire la o apropiere, tot mai mare, a primarului din Daia, Adrian Șerban, de social-democrați. 

„Vă mai spun un lucru: avem o înțelegere cu social-democrații. Noi nu luăm primari de la dumnealor, și nici viceversa. Așa că ceea ce s-a speculat în presă sunt simple speculații, simple zvonuri fără acoperire în realitate. Domnul Șerban este membru ALDE și va rămâne membru ALDE!”, a încheiat Toma Petcu. 

(Jurnal)