Într-un judeţ  cu populaţie preponderent în mediul rural, şi mulţi dintre aceştia ajunşi, deja, la vârsta a treia, cum este judeţul Giurgiu, mulţi nu au acces la informaţii de ultimă oră cu privire la posibilitatea alegerii furnizorului de energie electrică.

Întrebat cum pot şti consumatorii casnici de energie electrică , din mediul rural de exemplu, cu ce furnizori să încheie contractele, ministrul energiei, Toma Petcu, prezent la Giurgiu, într-o recentă conferinţă de presă a spus:

„Este adevărat, accesul la informaţie în mediul rural este destul de redus. Pe de altă parte, prin lege, orice furnizor de energie electrică este obligat ca, pe spatele facturii, să informeze consumatorul asupra posibilităţii alegerii unui alt furnizor (doar vorbim despre o piaţă liberă), precum şi detalii cu privire la contract. Pe de altă parte, am direcţionat către primării, în special, rugămintea de a veni în sprijinul cetăţenilor pentru acest lucru, să îi îndrume în cazul în care oamenii vor vrea să îşi schimbe furnizorul”,  mai preciza ministrul energiei.

(Jurnal)