Tirurile care ies din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse au format o coadă de aproximativ şapte kilometri pe DN 5

0
162

Coada s-a format pe drumul care leagă Giurgiu de Bucureşti, în noaptea de marţi spre miercuri, circulaţia fiind dirijată de Poliţia Rutieră pe drumul naţional, în dreptul localităţii Frăteşti şi la intrarea în municipiul Giurgiu.

„Este perioada foarte apropiată sfârşitului de an şi foarte multe camioane ies din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria. Astfel, în ultimele 24 de ore au ieşit din ţară 1.124 de tiruri, aproape dublu faţă de o zi obişnuită, când ies aproximativ 600 de tiruri. În această situaţie, traficul la frontieră se desfăşoară pe patru artere de circulaţie faţă de două, maxim trei artere cum se lucrează în mod obişnuit”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Dănuţ Cazacu.

Motivul formării acestor cozi a fost explicat de comisar de poliție Nicu Răboj, adjunctul Inspectorului Șef al Inspectoratului Teritorial al Polițeii de Frontieră Giurgiu:

Sâmbăta și duminica, pe teritoriul Ungariei este interzisă circulația mașinilor de mare tonaj, în speță a autocamioanelor. Astfel, ele intră în România undeva, pe parcursul zilei de luni, și ajung în frontiera de sud – către Orient – miercuri sau joi. Aceste cozi vor fi în continuare, înregistrate pe parcursul zilelor de miercuri sau joi, în fiecare săptămână, bineînțeles și în funcție de traficul din perioada respectivă!”, a mai precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, adjunctul ITPF Giurgiu.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din ţară pentru camioanele care ajung în PTF Giurgiu-Ruse este de 30 de minute, pentru autoturisme fiind de zece minute.

(Jurnal)