Cincizeci de tineri giurgiuveni au participat, în perioada 1 – 4 septembrie, la Iaşi, la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi. Evenimentul, la care au participat peste şase mii de participanţi din toată lumea, a cuprins, alături de Conferinţa „Tânărul în căutarea libertăţii” (Preot Constantin Necula), şi participări la Târgul Meşterilor Populari sau la Festivalul Bucuriei (spectacole de muzică populară, vizite la Grădina Botanică din Iaşi, Marşul Tinereţii sau concertele Holograf şi Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de Maestrul Nicolae Botgros).

Nu au lipsit, în cele patru zile, nici vizitele la Mânăstirea Caraiman, la Prima Şcoală Românească de la Scheii Braşovului, la Mânăstirea Izvorul Mureşului sau la Humuleşti.

La evenimentul la care a participat, aşa cum menţionam într-un articol anterior, a participat şi unui dintre copiii de zece de la evaluările naţionale, Florian Dima.

Participarea celor 50 de tineri la Iaşi a fost posibilă cu sprijinul Episcopiei Giurgiului şi al Primăriei Municipiului Giurgiu.

(Jurnal)