Schimbare radicală a vremii, de miercuri, 20 noiembrie, anunță meteorologii. Un ciclon care vine din vestul Europei va aduce o cantitate importantă de precipitații, dar și o răcire considerabilă a vremii.

Ciclonul care a adus precipitațiile din Italia și din sudul Elveției și sudul Austriei, adică au fost ploi si partea alpină au fost ninsorile consistente. Acest ciclon s-a declanșat încet încet către est și iată că în cursul zilei de mâine, ploile aduse de acesta ajung și la noi în țară. Vor intra prin sud-vestul României și se vor extinde în toate regiunile. Pentru că vor intra prin sud-vest, cantitatea mare de precipitații va cădea acolo. Acestea pot ajunge și la 30 de litri pe metru pătrat. Este o cantitate destul de importantă.

Totodată, avem parte și de o răcire a vremii. Vorbeam săptămâna trecută despre un anticiclon, provenit din centrul Asiei, este un așa-zis anticiclon centrasiatic de iarnă, aduce aer foarte rece în mișcarea sa către estul Europei și ne atinge periferic și pe noi.

Odată cu scăderea temperaturilor, ploile de la munte se vor transforma în ninsoare. Pe parcursul zilei de joi s-ar putea depune strat consistent de zăpadă la peste 1.500 de metri altitudine pentru ca în timpul nopții lapovița și poate chiar și fulgi de zăpadă să apară și la altitudini și mai mici. Deci joi noaptea s-ar putea să vadă fulgi de zăpadă și cei din Subcarpații Moldovei sau în estul Transilvaniei. Pentru restul țării sunt anunțate precipitații în special sub formă de ploaie. Maximele de vineri și de sâmbătă vor fi de 3-13 grade, ceea ce reprezintă, spun meteorologii, temperaturile normale ale acestei perioade. 
(Jurnal)