Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 2.800 articole textile și de încălţăminte inscripţionate cu numele unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară.

 

În data de 15.06.2020, în jurul orei 04.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în România, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate din România.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, disimulată în spatele pieselor auto, cantitatea totală de 2.878 articole textile și de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 747.900 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.