Tentativă de trecere ilegală, cu documente false, la P.T.F. Giurgiu

0
169

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei GiurgiuI.T.P.F. Giurgiu au depistat doi cetățeni de origine iraniană care a prezentat la controlul de frontieră documente de identitate luxemburgheze false. 

În data de 06.01.2019, în jurul orei 01.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, călătorind într-un autocar aparținând unei firme de transport internațional, două persoane de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră documente de identitate  ce avea însemnele autorităților luxemburgheze.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat faptul că

documentele prezentate de cei doi pasageri  nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Pe timpul cercetărilor, bărbații au declarat că sunt de origine iraniană, iar documentele false le-au procurat în Turcia, de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc,  plătind suma de 7000 dolari  și intenționau să călătorească într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele și documentele au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.