miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img
Acasă Actualitate ”Taverna Racilor” confirmă proverbul ”La pomul lăudat să nu te duci cu...

”Taverna Racilor” confirmă proverbul ”La pomul lăudat să nu te duci cu sacul!”

0
451

Știți localul îla, ” Taverna Racilor din Herăstrău, în Capitală?  Ați mâncat vreodată la ei? Hai să vă facem o surpriză…Nu noi ci cei de la ANPC.

Produsele acestora sunt cunoscute de giurgiuveni din cele câteva prezențe în Centrul Municipiului cu standuri de produse alimentare specifice localului, fructe de mare.

Cu siguranță mulți giurgiuveni au mâncat la ”Taverna  Racilor”, fie din curiozitate, fie că era în trend să  faci o poză în locația respectivă și să guști o porție de fructe de mare.

În spatele unor reclame bine gândite,  comisarii ANPC ne arată de fapt ce se ascunde în Bucătăria acestui mult prea lăudat local.

În perioada 01.06.2023-15.09.2023, au avut loc mai multe acțiuni de control la ”Taverna Racilor” din Herăstrau ) București ,Sector 1, Parc Herăstrau).

Un local administrat inițial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL (societăți promovate de dl. Paul Nicolau, cunoscut sub porecla de ”Pescobar”).

”Sancțiuni ,fără număr, fără număr…”!

În urma deficiențelor constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat următoarele sancțiuni:

 În data de 01.06.2023 – administrator SC Nedsea SRL – amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei;

Oprirea definitivă de la comercializare a 156 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2600 lei;

Oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Ulterior, a fost verificată măsura dispusă de oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor și s-a constatat că aceasta NU A FOST RESPECTATĂ, societatea fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

S-a propus totodată emiterea deciziei de închidere a unităţii.

În data de 03.06.2023 , administratorului SC Nedsea SRL i-a fost solicitată verificarea măsurilor dispuse și s-a constatat că deficiențele au fost remediate.

În data de 22.06.2023 – administrator SC Nedsea SRL – au urmat amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei.

Totodată oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg produse alimentare neconforme, în valoare de circa 2500 lei;

Oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni, pentru abateri repetate.

Propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.

În data de 28.06.2023 a fost emisă decizia nr. 259 de închidere temporară a unităţii, pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL.

Ulterior, a fost efectuat un alt control constatându-se că la același punct de lucru funcționa SC Commercial Diplomatic Club SRL.

În urma controlului au fost aplicate:

Amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei

Oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei

Oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor (agregate figorifice).

În data de 15.09.2023 – administratorului  SC Commercial Diplomatic Club SRL i s-au dat amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei

Oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei;

Oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor;

Propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Menționăm că vor fi transmise adrese către Primaria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.

Principalele abateri constatate de echipele de control ANPC au fost:

🛑 folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare;

🛑 utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare;

🛑 prezența insectelor vii (muște) în unitate;

🛑 schimbarea stării termice a produselor;

🛑 nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde;

🛑 existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat);

🛑 lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate;

🛑 lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu;

🛑 lipsa autorizației emisă de Primărie;

🛑 produse alimentare cu data limita de consum depășită;

🛑 utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).

În concluzie , dragi concetățeni, ” La pomul lăudat să nu te duci cu sacul!”

(Jurnal)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com