Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a  postat  sâmbătă, după conflictele de stradă din Capitală dintre jandarmerie și o serie de indivizi agresivi,  un  material,  criticând  în el declaraţiile unor lideri politici din opoziţie:  „Vreau să afirm răspicat dreptul fiecărui cetăţean într-o democraţie de a se exprima public şi de a protesta, atât timp cât o face fără a incita la violenţă sau fără a comite violenţe. Din acest punct de vedere, voi continua să susţin dreptul cetăţenilor de a protesta paşnic. În acelaşi timp, resping cu fermitate orice formă de violenţă, verbală sau fizică, şi cred că aceeaşi opinie este împărtăşită de milioanele de români care au văzut ieri şi astăzi turnura violentă pe care au luat-o protestele”, a  postat Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Liderul ALDE a transmis totodată  un mesaj de susţinere pentru Jandarmerie şi Poliţie, care, spunea el, acţionează pentru a menţine liniştea şi ordinea publică.  Tăriceanu consideră că declaraţiile liderilor politici din Opoziţie,  nu ar fi făcut decât să crească tensiunea din spaţiul public , învinovățind trupele Jandarmeriei înainte să existe o verificare pe modul de intervenţie a forţelor de ordine.

Din  nefericire pentru spiritul echidistanței politice  ce ar trebui să domnească în tribuna democrației,  liderul ALDE  nu a transmis însă niciun mesaj  de mulțumire protestatarilor  ce au sărit în ajutorul acelei  jandarmerițe, eliberând-o de sub rafala de  lovituri administrate de niște golani scelerați, imagine ce a emoționat o întreagă Românie. Nu însă și pe liderul ALDE!

(City ZEN))