Târg la Giurgiu, pentru 3 zile, cu ocazia Zilei Internaționale a ROMILOR! (VIDEO)

0
2368

Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, sărbătorită în fiecare an pe data de 8 aprilie, în perioada 7–9 aprilie 2023, are loc la Giurgiu un festival gastronomic și meșteșugăresc tradițional specific etniei rome. 

Evenimentul se  desfășoară pe zona pietonală a Parcului Tineretului, vis a vis de Hotel ”Steaua Dunării”.  

În cele 3 zile, în intervalul orar 10:00-23:00, giurgiuvenii pot gusta din preparatele culinare specifice etniei rome și pot cumpăra mărfuri ale unui târg de meșteșugari tradițional rom, organizat ad-hoc.

Deși timpul este destul de aspru, în intervalul orar 19:00-23:00, pe o scenă ridicată cu acest prilej, vor urca o serie de cântăreți cunoscuți și îndrăgiți de public, în stare să încingă atmosfera târgului cu cântecele lor.

Este vorba despre: Vică Vijelie, Floriță de la Clejani, Ionuț Ene, Leonard a lui Rodica, Taraful Doina Dunării, Taraful de la Clejani condus de maestrul Călin, Adelina Găujăneanu, Selena Mărgean.

Menționăm că Ziua de 8 aprilie a fost stabilită, din 1971, ca Zi Internațională a Romilor, și marchează, în mod special, comemorarea romilor uciși de naziști în Al Doilea Război Mondial.

Și la Giurgiu, ca peste tot în țară unde sunt comunități importante de romi, în această perioadă au loc manifestări menite să marcheze  această zi.

(Jurnal)