Tânăr afgan de 17 ani, descoperit ascuns pe osia unui autocamion

0
212

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un cetățean afgan care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns pe osia semiremorcii unui autocamion. Acesta a fost preluat de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

„În data de 04.10.2022, în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui autocamion condus de un cetățean turc, în vârstă de 38 de ani, care transporta textile din Turcia pentru România și Serbia.

 În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii autocamionului, o persoană de sex masculin.

Persoana în cauză nu deținea documente de identitate asupra sa.

În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit că tânărul depistat este cetățean afgan, în vârstă de 17 de ani. Acesta a declarat că s-a urcat pe osia semiremorcii, când se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să cunoască acest lucru și intenționa să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, precizează Compartimentul purtătorului de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)