UPDATE, 05.08.2018, ora 11,45: Conforn informației primite de la conducerea ITPF Giurgiu, aglomerația a fost înregistrată la punctul de încasare a taxei de pod de pe teritoriul bulgar, în speță Punctul de Trecere  a Frontierei Ruse.

 

Aglomerație, nervi întinși la maxim și cozi de sute de turisme, în această seară, pe sensul de intrare în țară, în punctul de trecere a frontierei Giurgiu. 

Stând de vorbă cu șeful ITPF Giurgiu, comisar-șef de poliție Nicu Răboj, acesta ne preciza că timpii de așteptare crescuți se datorează, în primul rând, faptului că, în jurul orelor 19,00 se efectuează schimbul de tură.

Pe de altă parte, ne mai spunea șeful ITPF Giurgiu, mulți cetățeni bulgari aleg acest punct de trecere a frontierei pentru a merge spre țările din Vestul Europei. Și, pentru că sunt însoțiți de minori, verificările documentelor dutează puțin mai mult.

Nu în ultimul rând, mai preciza comisarul-șef Nicu Răboj, în zilele de week-end se înregistrează, în general, creșteri ale valorilor de trafic.

(Jurnal)