Constantin Cristian Dima, în vârstă de 21 de ani, stoperul echipei Astra Giurgiu, a avut următoarele rezultate la testările COVID-19 efectuate în ultimele 3 săptămâni: negativ, pozitiv, neconcludent, negativ, pozitiv.

Deocamdată, conform unor surse de la Astra, sportivul este în izolare, urmând să mai efectueze o serie de teste pentru elucidarea situației sale de sănătate. 

Acesta a fost supus mai multor teste pentru depistarea virusului SARS CoV-2, iar probele care i s-au prelevat de fiecare dată din gât și din nas au oferit o alternanță a rezultatelor absolut de neînțeles. Mai întâi, el a ieșit pozitiv la final de iulie, atunci când Astra a mai avut și alți fotbaliști pozitivi, primul fiind Crepulja, motiv pentru care nici nu a mai putut disputa jocurile cu Universitatea Craiova și FCSB. 

Apoi, Dima a ieșit negativ la următorul test. Mai avea nevoie de încă unul negativ pentru a fi declarat vindecat. A 3-a testare a fost neconcludentă, astfel că a făcut din nou, iar rezultatul l-a liniștit: negativ!

Totul a fost în regulă pentru Dima până la momentul ultimei testări de grup, pe care Astra a realizat-o tocmai în vederea startului noului campionat. De această dat, surpriză neplăcută pentru stoperul care luna trecută a împlinit 21 de ani: rezultatul i-a ieșit pozitiv! Cazul său a avut darul de a-i șoca nu doar pe cei din staff-ul tehnic, ci și pe medicii Astrei.

Surse din interiorul clubului de la Giurgiu au dezvăluit că Dima s-a speriat foarte tare în momentul în care a fost anunțat că e pozitiv, mai ales că lui i se transmisese că e aproape exclus să se infecteze din nou, din moment ce fusese declarat vindecat și, teoretic, corpul începuse să dezvolte anticorpi. 

Dima a fost iarăși izolat și se speră ca următorul test pe care îl va efectua să iasă negativ, însă chiar și așa nu va fi suficient ca el să fie lăsat să se antreneze și să joace. Va avea nevoie de două teste, în decurs de 72 de ore, ambele negative, pentru a fi declarat vindecat.