Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat o tânără din Siria care a încercat să intre ilegal în România, folosind o carte de identitate bulgărească, ce aparţinea altei persoane.

Sâmbătă, 25 ianuarie, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat – I.T.P.F. Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar, o persoană de sex feminin. La controlul de frontieră, femeia a prezentat o carte de identitate emisă de autoritățile din Bulgaria.

Cu ocazia verificării documentului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la faptul că  persoana nu este aceeași cu cea din fotografia documentului prezentat la control, fapt pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia este cetățean sirian, în vârstă de 19 de ani și a declarat că a recurs la această metodă deoarece nu deţinea documente de călătorie și intenţiona să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, tânăra a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Tot ieri, 25 ianuarie, la ora 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pe sensul de intrare în țară călătorind pe jos, cetățeanul român P.I., în vârstă de 32 de ani.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat controlul bagajelor persoanei în cauză şi au descoperit o puşcă cu aer comprimat de calibru 5,5 mm.

La cercetări, bărbatul a declarat faptul că a achiziționat arma din Bulgaria pentru autoapărare, fără a deține permis de port-armă sau autorizație de introducere a acesteia pe teritoriul României.

Puşca, în valoare de 900 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi contrabandă calificată, fapte prevăzute de art. 342 alin. 2 din Codul Penal şi art. 271 din legea 86/2006.