Cu doar câteva luni înainte de prezidențiale partidele se întrec în a comanda sondaje. Astfel fostul președinte Traian Băsescu a publicat datele unui sondaj intern comandat de PMP, conform căruia Viorica Dăncilă  ar fi peste Dan Barna la capitolul încredere. Acest lucru ne face să credem că în cazul unei bune mobilizări a baronilor PSD, Dăncilă ar putea intra în turul doi.

Chiar dacă doamna Dăncilă se situează  peste Dan Barna la încredere, este totuși la mare distanță de Klaus Iohannis, la un scor de 41% la 16%  – preciza Traian Băsescu, care menționa că în ceea ce privește partidele USR este peste PSD cu două procente.

Conform cifrelor lansate de  președintele PMP situația la capitolul încredere stă în felul următor:

– 41% Klaus Iohannis

– 16% Viorica Dăncilă

– 15% Dan Barna

Într-un alt sondaj realizat de institutul Avangarde, al lui Marius Pieleanu diferența dintre PSD și PNL este de 10 procente. Conform acelorași surse Partidul PLUS, al lui Dacian Cioloș, nu ar intra în Parlament, dacă duminica viitoare ar fi alegeri legislative.

PMP și partidul lui Victor Ponta, PRO România, sunt însă surprizele clasamentului, ambele fiind creditate cu trecerea pragului electoral, 5%. Pieleanu a precizat că datele sunt bazate pe o prezență de 35% la urne.

În ceea ce privește cifrele din sondajul comandat de Traian Băsescu, acesta declara: Noi nu am dorit să-l facem public, pentru că atunci când spui ”plătit de PMP”, lumea nu-l ia în serios, dar eu vă spun că e serios acest sondaj.

(Jurnal)