Surpriză pentru călătorii LIBER TRANS COM

0
2997

Cei care au urcat, zilele acestea, în microbuzul aparținând operatorului local de transport LIBER TRANS COM, ce efectuează curse pe ruta cu numărul 5 (Kaufland – Șos. Ghizdarului – fostul Bâlci) au avut parte de o surpriză aparte. 

Șoferul acestei curse, reîntors în țară după ani mulți petrecuți în Germania, a avut o inițiativă pe care – cel puțin persoanele suferinde – au găsit-o lăudabilă: pe stâlpul de susținere din spatele scaunului său, a prins o sticlă de 0.5 litri de apă plată, alături de care a afișat următorul mesaj: „Este nedeschisă! Dacă îți este sete, poți lua sticla fără a cere voie! Este a TA!”

Întrebat cum de i-a venit această idee, șoferul a răspuns că este o practică frecventă în Germania, și că, de când a revenit în țară, a asistat în câteva rânduri la situații în care oamenii au avut nevoie de o gură de apă, și nu au avut de unde să ia. 

Este a treia sticlă cea pusă azi (n.r. – sâmbătă, 22 februarie); joi a fost o bătrână care a avut nevoie de apă, vineri a fost folosită a doua sticlă, de către o doamnă ce s-a simțit rău…Nu cred că este o pagubă dacă pui o sticlă mică de apă pentru cine are nevoie”, spune șoferul de pe traseul cu numărul 5 din municipiu. 

În afara gestului inedit pentru un oraș ca Giurgiu, pasagerii din microbuz au avut numai cuvinte de laudă la adresa conducătorului auto, spunând că au rămas plăcut surprinși de tonul calm cu care vorbește cu toată lumea, de răbdarea pe care o are mai ales cu persoanele mai în vârstă și, în special, de faptul că nu vorbește, ca alți șoferi, permanent la telefon, spunând că și ceilalți colegi de muncă ai șoferului de pe „5” ar trebui să ia exemplu de la el!

(Jurnal)