bac1_24747300Sesiunea iulie a examenului de bacalaureat de anul acesta a aruncat, din nou, judeţul Giurgiu în coada clasamentului în ceea ce priveşte rezultatele obţinute. După noi, doar judeţul Ilfov a avut o rată de promovare a examenului mai mică.

De altfel, subiectul examenului de bacalaureat a fost şi unul dintre subiectele abordate de preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Marin Anton, în cea mai recentă conferinţă de presă a sa.

„Aşa cum ştim, şi cum ne-a obişnuit, PSD-ul minte din nou în ceea ce priveşte situaţia promovaţilor la examenul de bacalaureat. Ei s-au raportat doar la cei care au fost prezenţi la toate probele, şi aşa le-a ieşit procentul de 50% – care, de ce să nu recunoaştem, tot un procent mic este! De ani de zile, suntem în coada clasamentului, cu aceeaşi conducere a Inspectoratului…Dar aşa înţeleg dumnealor să facă treabă în învăţământ, punând accent pe neînvăţare, pe lipsa de educare. Culmea este că cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat sunt în judeţele în care PSD nu se află la conducerea inspectoratelor şcolare!”, spunea Marin Anton.

De altfel, în aceeaşi conferinţă de presă, liderul liberalilor giurgiuveni a anunţat că, pentru anul viitor, a pregătit o surpriză pentru cei care vor susţine examenul maturităţii: elevii care vor lua nota zece la examenul de bacalaureat vor primi, din partea organizaţiei judeţene a PNL, un premiu de 5.000 de euro.                                      (Jurnal)