Suntem pe primul loc la infectări, în Europa! De ce am ajuns aici…

0
167

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a explicat  într-o emisiune de televiziune de ce a ajuns România să aibă un număr record de infectări. Potrivit medicului, este vorba despre un cumul de factori care culminează cu o relaxare prea mare a unei părți a populației.

Am început să scădem, am început să vedem clar că ieșim din situație, înainte să ajungem la mal s-a intensificat mesajul că totuși nu este bine ce a fost, că nu trebuia să se ia aceste măsuri, mesajul negațional, au început să apară unii și alții care au spus că COVID este o farsă, s-a redus încrederea populației, s-au luat măsurile de relaxare, populației i s-a cerut să respecte niște măsuri. Acestea au fost încet-încet lăsate deoparte de o parte din populație și vedem ce se întâmplă„, a spus Raed Arafat. 

Situația infectărilor cu Covid-19 în România este îngrijorătoare, după ce joi a fost înregistrat un număr record de cazuri noi – 777 de infectări raportate de GCS. Astfel, România a ajuns prima în UE la numărul de infectări, iar previziunile autorităților sunt sumbre pentru la toamnă.

COVID – 19: Conform evoluției din ultima săptămână, România a înregistrat următoarele bilanțuri zilnice:

– 16 iulie: 777 cazuri noi
– 15 iulie: 641 cazuri noi
– 14 iulie: 637 cazuri noi
– 13 iulie: 413 cazuri noi
– 12 iulie: 456 cazuri noi
– 11 iulie: 698 cazuri noi
– 10 iulie: 592 cazuri noi.

(Jurnal)