Sunt profesori care nu au renunțat la meditații nici în plină Pandemie, contrar restricțiilor…

0
580

Chestiunea meditațiilor oferite elevilor contra cost, în afara orelor de curs de către unii profesori  a fost deseori un subiect aprig comentat, de fiecare dată, acuzația referindu-se la faptul că banii obținuți din această îndeletnicire extraprofesională nu întotdeauna este impozitată.  

Zilele trecute un giurgiuvean ne sesiza însă cu totul alt aspect care este cu mult mai periculos și mai imoral decât primul. Persoana ne semnala faptul că în ciuda restricțiilor impuse de Starea de Urgență și de puțin timp  de Starea de Alertă sunt profesori care continuă seria meditațiilor, cu zeci de elevi , uneori zilnic, în mai multe serii, de dragul banilor  punând în pericol sănătatea și chiar viața tinerilor ce urcă în apartamentul  lor ce în niciun fel nu  poate asigura  atât de invocata distanțare socială.

Omul  numea această inconștiență , ”lăcomie” , și dădea exemplul unei vecine, din strada Puișor, profesoară la un liceu de valoare din Municipiul Giurgiu, care în ciuda tuturor regulilor impuse din ultimele luni a continuat fără nicio remușcare meditațiile cu tinerii, la ea acasă.

Îi dăm dreptate concetățeanului nostru, sugerându-i, la rândul nostru profesoarei care pare atât de asaltată de elevi  și atât de disperată din punct de vedere financiar,  să țină aceste meditații în spații deschise(  parcuri, livezi, păduri, plaje , terenuri agricole, locuri virane etc) unde se poate asigura lejer o distanță socială, acolo nefiind obligatorie nici masca de protecție, manifestându-ne în același timp aprecierea pentru acei dascăli care continuă să-și ajute elevii în a performa. 

Că despre impozite, este treaba ANAF-ului să se întrebe dacă acești profesori plătesc , la rândul lor , ceva la stat sau lasă lucrul ăsta mai puțin important pentru ei, doar pe seama ”fraierilor”, adică a oamenilor onești din acest oraș. Căci acești  educatori, de genul d-nei profesoare amintite în rândurile de mai sus, sunt făuritori de caractere, nu-i așa!?

(Jurnal)

NB. Cetățeanul ne-a mai precizat că profesoara de care făcea vorbire este soția unui cunoscut politician local, administrator al unui obiectiv bănos,  localizat la marginea orașului. Dacă ghiciți, poate ne spuneți și nouă despre cine este vorba…