Succes giurgiuvean la Turneul A+ Regional ”Ziua Națională AMATUR” – București

0
359

Cu doar câteva zile în urmă, la București, la Top Tenis Arena s-a derulat Turneul A+ Regional „Ziua Națională AmaTur”, București.

La startul competiției s-au înscris, pe categorii, 148 de concurenți. Printre aceștia, și giurgiuvenii Mihai Dobra , Adrian Dobra, Claudiu Tănase ,Andrei Vitan , Iris  Pălăngeanu,  Ionuț Sîrbu, Gabriel Ficleanu, Gabriel Dumitrache,  Rafael Bădulescu, Mario Armando Bădulescu,   Rareș Minică,  Vlad  Sima, Ionel Pandele, Radu Cătălin Trandafir, Corneliu Dena.

Dintre toți, cel mai bine clasat, locul I la categoria „Open”, a fost Mario Armando Bădulescu, în vârstă de 16 ani. 

Mario Armando Armando Bădulescu este elev la Liceul Teoretic „Tudor Vianu”, profil matematică-informatică. A început tenisul de masă la vârsta de șapte ani, și de atunci nu s-a mai dezlipit de paletă și de mingea de plastic. Spune, sincer, că matematica și tenisul se înțeleg foarte bine.

„Există un pic de matematică în tenis, trebuie să „calculezi” repede ce ai de făcut, care sunt punctele slabe ale adversarului”, spune Mario. 

La competiția din București a cunoscut un jucător din Marea Britanie, Ishan Bairoliya. S-au împrietenit imediat și, după câteva schimburi de mingi, au realizat că își pot împărtăși câteva dintre secrete. De altfel, jucătorul britanic de origine indiană a promis că va mai veni în România, doar pentru a-l ajuta pe Mario. 

Pentru tânărul campion, cel mai greu – din declarațiile sale – a fost să îl știe pe tatăl său, și el concurent, la categoria „amatori”, în sală. Dar emoțiile au fost constructive, astfel că tânărul jucător de tenis de masă giurgiuvean s-a întors cu primul loc în competiția bucureșteană. 

(Anna Lincă)