Marţi seară, într-o emisiune a postului de televiziune, “Realitatea”,  doi politicieni giurgiuveni, Ionel Dinu şi Dan Pasat, şi-au pus poalele-n cap, fiecare cântând într-un alt registru, în legătură cu suspiciunile jurnaliştilor aflaţi în platou, legate de trecerea barajului şi a lacului  Grădinari, de la Apele Române, sub tutela Consiliului judeţean Giurgiu. Fără a comenta cazul adus în prim planul emisiunii, caz despre care nu deţin nicio informaţie concludentă, am să mă opresc  totuşi asupra declaraţiilor, deplorabile, ale celor două pesonaje  amintite mai sus.

Ionel Dinu, un traseist politic “vero”, şi-a adus aminte, subit, de faptul că acum 14 ani în urmă, pe vremea când făcea plopul pere… iar “stimabilul” ocupa postul de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Giurgiu, fostul prefect Nicolae Bădălău i-ar fi solicitat un favor  cu privire la acest  subiect atât de comentat. Ba mai mult de atât, fostul “mingicar” în ale politicii, a încercat tot timpul dialogului avut prin telefon cu moderatorul emisiunii, să se erijeze în erou, subliniind faptul că s-ar fi opus acelei solicitări pe motiv că în acest mod s-ar fi încălcat Legea.

De parcă lui Dinu i-ar fi păsat vreodată de Lege. Mai degrabă de posturile prin care şi-a tot plimbat odrasla. Trai neneacă, pe bani de la buget! În acest context vine şi întrebarea noastră legitimă: De ce tocmai acum, după 14 ani, v-aţi apucat de făcut  destăinuiri, domnule Dinu?

În privinţa fostului deputat , Dan Pasat, cine ar putea avea încredere în declaraţiile unui individ care a fost condamnat, în 2013,  la 3 ani de închisoare, cu executare, pentru şantaj şi fapte de corupţie? Cu acest prilej  am aflat cu consternare că acest controversat  om politic , ar fi absolvit Facultatea de Drept , după cum declara el însuşi, marţi seară, în emisiune. Păi atunci cum Doamne iartă-mă!,  un absolvent de Drept nu a fost în stare să se apere în instanţă, înfundând puşcăria?

Pe parcursul scurtei sale disertaţii telefonice am înţeles însă ce îl băşicase de fapt atât de tare pe Dan Pasat…  Faptul că în urma unei eventuale treceri a lacului sub gestiunea unei alte instituţii, el şi-ar fi putut pierde afacerea: un contract încheiat de firma sa cu Apele Române pentru  pescuit comercial în balta Grădinari. Aţi priceput “carevasăzică” interesul patriotic, aproape  obştesc,  pe care-l manifesta stimabilul Dan Pasat?!

În concluzie, repet, fără a încerca să comentez un subiect  despre care am doar vagi cunoştinţe, nu pot să nu constat în continuare  caracterul  infam manifestat de  unii dintre politicienii  judeţului nostru, atunci când în cale le apare vreo oportunitate, chiar şi numai aceea de a  defăima cu orice preţ pe cineva, ca în cazul de faţă.  O constatare care mă face să  declare ca şi altădată: Uite cine, de cine vorbeşte…!

 (Florian Tincu)