Știrile false, luate de bune de consumatori în vremea pandemiei

0
261

Aproape jumătate dintre persoanele care au participat la un sondaj au afirmat că este sigur să mănânce fructe și legume spălate cu săpun sau înălbitor diluat.

Potrivit Food Safety NewsUniversity College din Londra și Academia de Științe ale Sănătății au descoperit că 43% dintre participanți consideră în mod greșit că practica era sigură, presupunând că a fost eliminată potențialele particule virale ale Coronavirusului.

Sondajul a fost realizat la scurt timp după implementarea restricțiilor și a conținut 25 de afirmații cu trei variante de răspuns: „corect”, „incorect” și „nu sunt sigur”.

Două treimi din cei chestionați proveneau din Regatul Unit, SUA, India și Irlanda.

Peste 90 la sută dintre cei chestionați consideră că pentru a reduce riscul de infecție cu COVID-19, oamenii ar trebui să încerce să evite contactul direct cu persoana care livrează produse alimentare și să se spele bine pe mâini după ce au primit pachetele.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că 21% dintre persoanele întrebate credeau că „dacă beau apă vor trimite particulele virale COVID-19 în esofag și apoi în stomac, unde vor fi distruse de acidul gastric”, cu 22% nesigur.

(Jurnal)