Un Consilier local  e cercetat penal pentru că ar fi furat piese de pe două ambulanţe vechi aflate în curtea Primăriei Drăguţeşti , județul Gorj.  Poliţiştii au găsit toate componentele lipsă acasă la consilier. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ion Popescu, primarul localităţii Drăguţeşti a fost cel care l-a dat în gât pe consilier . „Sunt puse pe butuci   (ambulanțele- n.n. ). Au fost pe roţi. Se vede foarte clar că lipsesc motoarele, o să vă arătăm şi motoarele, iar acestea sunt piesele dezmembrate de pe ele – spunea acesta. 

Din cele două ambulanţe, a mai rămas doar caroseria. În doar câteva ore, autospecialele au fost dezmembrate. S-a furat tot. De la roţi, motoare până la geamuri, scaune sau oglinzi.

Trei bărbaţi ar fi fost implicaţi în operaţiunea ilegală. Componentele auto ar fi fost furate într-o zi liberă, când nu era nimeni în primărie. Un localnic ar fi transportat piesele cu un tractor acasă la consilier, fără să ştie însă că acestea erau furate.

Salvările au ajuns în dotarea primăriei, în urmă cu şase ani, după ce au fost donate de Serviciul de Ambulanță Gorj. De doi ani, au fost mutate în curtea primăriei pentru a fi supravegheate mai bine. Acestea urmau să fie reparate și folosite din nou. Oamenii din sat au rămas şocaţi când au auzit de isprava alesului local.

Contactat telefonic de o echipă Digi24 inainte de a ajunge în arest, consilierul local nu a vrut să facă niciun comentariu . Consilierul a mai fost cercetat în trecut în alte două dosare pentru ameninţări şi fapte de violenţă, dar într-unul a fost achitat.

( Surse: Digi 24)