O întâmplare recentă, petrecută în Indonezia, a făcut deja înconjurul lumii, iar cei care au aflat despre ea au comentat mult pe marginea subiectului. Mai exact, este vorba despre arderea a trei tone de marijuana, de către polițiștii din Jakarta de Vest, eveniment care a dus la drogarea, destul de puternică, a locuitorilor din apropierea locului unde a fost incendiat drogul.

Pe lângă marijuana, au mai fost arse și 2538 pastile de ecstasy și 2 kilograme de metamfetamina sub forma de cristal! Motivul invocat de reprezentanții poliției indoneziene a fost că s-a recurs la acest gest pentru a distruge importurile ilegale.

Potrivit rapoartelor, polițiștii au anticipat că fumul creat de drogurile în flăcări ar putea fi mult prea puternic.

Dacă polițiștii au purtat, preventiv, măști de gaze, se pare că au uitat să informeze localnicii din împrejurimi, iar o serie de oameni s-au plâns de amețeli, dureri de cap și senzație de „plutire”.

Vântul a purtat fumul drogurilor prin aproape toată capitala Indoneziei, însă cei mai afectați au rămas cei care locuiesc pe o rază de 10 kilometri în jurul locației unde s-a produs incendiul controlat.

(Jurnal)