ȘTIREA ZILEI! O daneză de 85 de ani și un  german de 89 de ani se întâlnesc zilnic la granița închisă dintre cele 2 state

0
200

Prietenia dintre oameni,  indiferent în ce colț al lumii acesteia se manifestă, nu are frontiere. Iată un exemplu care confirmă acest lucru…Un cuplu în vârstă a devenit faimos pentru că a continuat să se întâlnească în fiecare zi, chiar dacă granița între țările lor , odată cu instalarea Pandemiei, a reapărut, scrie BBC.

Inga Rasmussen, în vârstă de 85 de ani, este din Danemarca, iar Karsten Tüchsen Hansen, în vârstă de 89 de ani, este din Germania. Cei doi se întâlnesc zilnic în apropierea orașului german Aventoft, păstrând distanța recomandată.

Granița dintre Germania și Danermarca a fost închisă în urmă cu două săptămâni, din cauza pandemiei de coronavirus. În Germania sunt peste 67.000 de cazuri confirmate, iar în Danemarca peste 2.500.

Zona Schengen permite cetățenilor trecerea liberă între țările membre, însă în contextul pandemiei de coronavirus mai multe state au recurs la controale sau chiar închiderea granițelor.

Cu toate acestea, Inga Rasmussen și Karsten Tüchsen Hansen nu se lasă descurajați de pandemie. „Este trist, însă nu putem schimba situația”, a declarat femeia pentru televiziunea germană de stat Deutsche Welle.

Cei doi bătrâni au devenit celebrități locale în această perioadă, după ce primarul orașului danez Tonder i-a descoperit în timp ce se plimbau cu bicicleta.

Inga Rasmussen și Karsten Tüchsen Hansen s-au cunoscut în urmă cu doi ani și de un an  petrec aproape fiecare zi împreună.

Pentru a se întâlni , Inga Rasmussen ce locuiește în orașul danez Gallehus,  conduce autoturismul său până la graniță, în timp ce Karsten Hansen vine cu bicicleta din orașul german Süderlügum.

Cei doi povestesc că au călătorit împreună  și plănuiesc să o facă din nou, după ce situația va reveni la normal.

(Jurnal)