Știrea zilei: Mâncare de tip fast-food la un dineu la Casa Albă

0
309

Donald Trump a comandat mâncare fast-food pentru dineul pe care l-a oferit, la Casa Albă, unor sportivi. Din cauza blocajului bugetar, funcţionarii administraţiei prezidenţiale nu lucrează şi nu a avut cine să se ocupe de organizarea evenimentului. Probabil că nu există nici bani pentru aşa ceva. Preşedintele SUA a plătit singur pentru ce a comandat, scriu cei de la digi24.ro.

Donald Trump a chemat la Casa Albă echipa care a câştigat campionatul studenţesc de fotbal american, aşa cum fac de obicei preşedinţii. Doar că evenimentul are loc în timpul blocajului bugetar iar asta a creat condiţii speciale. Mulţi dintre angajaţii Casei Albe sunt în concediu fără plată, inclusiv cei care se ocupă de mâncare. Aşă că Donald Trump a cumpărat, din banii proprii, pizza, hamburgeri şi cartofi prăjiţi, pe care le-a servit pe farfurii de porţelan şi platouri de argint.

Sunt toate mâncărurile noastre favorite. Sunt curios ce o să rămână la final, cred că nu o să mai fie prea multe. Am făcut asta din cauza blocajului”, spune Donald Trump, preşedintele SUA.

Liderul american a spus că alternativa ar fi fost salate pregătite de Melania Trump şi Karen Pence. Cel mai probabil, sportivii au avut nevoie de dispensă de la medicul echipei ca să se poată bucura de mâncarea oferită de preşedinte. Fast-food-ul nu este inclus în planul nutriţional al atleţilor.

Am avut tot ce vă place vouă şi îmi place şi mie. Sunt sigur că nu am fi putut găsi ceva mai bun. Nu-i aşa”, declară Donald Trump.

Tot cu fast food s-au delectat şi controlorii de zbor de pe un aeroport din Alaska, care nu îşi mai primesc banii din cauza blocajului bugetar, dar care trebuie să vină la muncă. Aceştia au primit pizza de la colegii lor canadieni. În scurt timp, ideea s-a răspândit şi la frontiera sudică a Canadei cu Statele Unite. Recunoscători, controlorii de trafic americani au postat, pe reţelele sociale, fotografii cu mâncarea comandată şi plătită peste graniţă. Unii au comentat că se bucură de faptul că sunt oameni cărora le pasă de soarta lor, spre deosebire de propriii politicieni.