Deși România a traversat trei luni în care activitățile au fost aproape în totalitate oprite, nu același lucru s-a întâmplat și la Direcția Județeană de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic (DJTADJCT) Giurgiu.

În cadrul unei scurte întâlniri avute cu directorul instituției, ing. Marius Olteanu, acesta ne spunea:

Mulți s-au așteptat, probabil, să închidem și să plecăm acasă în această perioadă. Numai că noi am procedat exact invers. Ne-am dotat angajații cu măști, mănuși și soluții dezinfectante și ne-am continuat activitatea. Mai mult, am sprijint mai multe UAT-uri să stropească străzile din localități cu substanțe dezinfectante, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

Odată ce lucrurile s-au mai liniștit, ne-am reluat activitățile curente, bineînțeles, în limita bugetului pe care îl avem și care este mult diminuat față de anul trecut. Și aici aș vrea să mulțumesc conducerii Consiliului Județean Giurgiu, care a făcut adevărate eforturi pentru a menține activitatea direcției noastre, ba, mai mult, ne-au și sprijinit în achiziționarea utilajelor despre care vă povesteam cu circa trei-patru luni în urmă.

Revenind la cele mai recente activități pe care le desfășurăm în aceste zile, vă pot spune că suntem în plină acțiune de efectuare a lucrărilor de întreținere pe mai multe Drumuri Județene, cele mai ample lucrări fiind pe DJ 602, DJ 601A, DJ 401 și DJ 401A. De asemenea, am trecut la faza a doua de tăiere de vegetație, pe marginea tuturor drumurilor județene.

Lucrăm, în această perioadă, și la efectuarea marcajelor pe Drumurile județene, acolo unde acest lucru se impune”, spunea directorul Olteanu.

O altă lucrare despre care a vrut să ne vorbească directorul DJTADJCT Giurgiu este cea de pietruire a unei porțiuni din DJ 505.

Este vorba despre porțiunea de drum de la Gara Chiriacu până la intersecția cu DJ 503A, o lucrare de pietruire, după cum vă spuneam. Mai lucrăm, de asemenea, la semnalizările rutiere de pe mai multe drumuri, cea mai recentă lucrare fiind pe DJ 412C în zona Podișor”, a mai declarat ing. Marius Olteanu.

(Jurnal)