Spune-mi ce ouă mănânci ca să îți spun cât de fericit ești! (Galerie foto)

0
772

Cu ceva timp în urmă descriam imaginația fabuloasă a  unor proprietari de ferme de pui pentru consum, atunci când ies cu produsul pe piață, punând pe ambalaje texte din cele mai bizare, de multe ori. Cu acea ocazie treceam în revistă denumirile câtorva produse avicole, cu denumiri care mai de care mai haioase:

”Puiul Fericit”,”Puiul Vegetarian”, ”Cocorico”, ”Deliciosul de Vaslui”, ”Puiul din copilărie” etc…

Ne amuzam citind denumirile, fără să știm însă că nu peste mult timp vom avea o surpriză și mai mare, de data asta lecturând textele de pe… cofrajele cu ouă!

Și astfel, plecând de la celebra întrebare: ”Ce a fost mai întâi, Oul sau Găina?”, iată ce am descoperit pe rafturile supermarketurilor…

Primul produs ce ne-a surprins prin denumirea lui a fost ”10 ouă funcționale”, ce parcă ar dori să ne asigure că după ce le consumăm… ”Don’t Worry Be Happy!”  Cred că sunt ouă recomandate celor ce au în întreținere și…o amantă!

”Ou super Erou”, probabil un ”best movie” din seria extrem de gustată de consumatori: ”Super… EGGS”, parafraza sățioasă la ”Superman”!

Urmează ”6 ouă proaspete de la țară”, ce pare să fie o replică a celebrei reclame TV: ”Prea bun, prea ca la țară!”, deși produsul este sută la sută realizat în ferme. Dar ce contează?! Publicitatea e sufletul comerțului, nu-i așa?!

”Ouă inimoase din cuibar în aer liber!”, este textul care ne-a rupt gura, lăsându-ne în întuneric… La început am crezut că este vorba despre niște ouă al căror embrion trece mai întâi printr-un portal energetic (ca ăla din Bucegi), înainte de a fi ouate în aer liber pentru a lua ulterior calea tigăii și evident, pe ultimul drum al… omletei!

Acum vine și partea opulentă a acestor produse, exprimată prin textul: ”Ouă nobile de Râșnov de la găini crescute în condiții boierești  BINE OMENITE!” Ne imaginăm deja niște ouă care zac toată ziulica lăfăindu-se în cuibare din catifea, cu coaja strălucind de sănătate, abia ieșite de la solar, sorbind cu paiul dintr-un Martini cu gheață, înainte de a sfârâi în tigaie. Opulență nene, astea ”ouă de bani gata!”

Urmează categoria  ”LA CURTE – Ouă de la Găini cu acces în aer liber”. Să înțelegem că ouăle astea sunt de Penitenciar, având de ispășit însă pedepse mai ușoare, ce le facilitează accesul în aer liber? Asta vrea să sugereze oare textul ambalajului? Păi nu era mai bine atunci să le fi pus numele ”Ouă ALCATRAZ”? Întrebăm și noi, nu dăm cu parul…!

Vin la rând cele ”6 ouă Pofticioase”, de parcă ar urma să ne mănânce ele pe noi, nu noi pe ele! Horor…Curat Hitchcock!

Evident că și în lumea ouălor există șefi…De aceea cineva a născocit un text ce precizează că produsele de sub cofrajul de carton sunt ”dedicate experților în cofetărie și pasionaților de gătit”, produs comercializat ( deloc întâmplător), sub denumirea de: ”10 OUĂ CHEF!!!”

Întorcându-ne la paradigma din primul articol în care ipotetica găină, sacrificată în faza copilăriei sale, apare sub denumirea paradoxală de ”Puiul FERICIT”, nu se putea să nu existe și un corespondent în lumea produselor cu coajă, numit ”10 ouă FERICITE”… Mai puțin fericit devine însă cumpărătorul care vede cum crește prețul oului, de la o zi la alta!

De acum, după ce ați aflat ce fel de ouă vă propun pentru micul dejun, fermierii, nu vă rămâne de făcut decât să alegeți unul din produsele de mai sus și să vedeți dacă viața și afacerile dvs. prind COAJĂ, transformându-vă în… Omul FERICIT!

(Bad Chicken)