Sprijin de la stat pentru crescătorii de animale afectați de pandemia de COVID 19. Câți fermieri giurgiuveni au solicitat acest sprijin

0
118

La data de 29 septembrie 2020, s-a încheiat perioada de depunere, la APIA, a cererilor de solicitare a ajutoarelor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19.La nivelul județului Giurgiu, conform informațiilor transmise de către APIA Giurgiu, au fost depuse 8 cereri pentru sectorul bovin, 4 pentru cel agricol și 3 pentru sectorul suin.

Cuantumul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, este de 100 de euro/cap sau UVM, valoarea maximă / beneficiar din cele trei scheme fiind de 100.000 de euro. De asemenea, plafoanele alocate acestui program sunt de 35,7 milioane lei – sectorul bovin, 119,56 milioane lei – sectorul suine și 109,8 milioane lei pentru sectorul avicol.

Sprijinul financiar este acordat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la cursul de schimb valutar de 4.8409 lei/euro.

(Jurnal)