Recent Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că intenționează să modifice legea salarizării. Ca urmare, sporurile acordate bugetarilor nu vor putea fi mai mari de 20% din nivelul salariului de bază.

Ele ar putea fi acordate doar celor care muncesc la distanță foarte mare sau în condiții extrem de periculoase, în timp ce a doua categorie de sporuri să fie motivațională.

Cred că trebuie să încheiem cu ipocrizia legată de sporurile inventate doar pentru a majora salariile. Politica noastră, în materie de salarizare în sistemul public, pleacă de la o mai bună ierarhizare pe grila de salarizare pentru categoriile socio-profesionale, iar sporurile să se acorde nu mai mult de 20% din nivelul salariului de bază – a declarat Ministrul…

Sporurile să fie strict pe două dimensiuni. O categorie de muncă extremă, cum ar fi munca la distanțe foarte mari sau în condiții extrem de periculoase și una care să fie de sporuri motivaționale. În felul acesta vom avea o lege a salarizării unitare”, a mai precizat Raluca Turcan.

(Jurnal)