Joi , 8 februarie, cei doi reprezentanţi ai Poliţiei locale Giurgiu  împreună cu şeful serviciului rutier al Municipiului au avut o întâlnire cu patronii  spălătoriilor auto din oraş. Dialogul s-a purtat  la sediul Politiei Locale  unde şefii celor două instituţii Lazăr Ciobanu , Mihăiţă Penciu şi Mihai Tache)  le-a solicitat acestora să intre în legalitate.  Şefii de instituţii i-au informat pe administratorii de spălătorii că  în perioada următoare se vor efectua ample controale de verificare a autorizaţiilor de funcţionare, a avizelor de mediu, a contractelor încheiate  cu operatorul de salubritate  etc. Cu aceeaşi ocazie au fost avertizate acele puncte de lucru ce îşi deversează apa reziduală direct pe carosabil sau pe trotuare.  La acest ultim punct   a fost avertizată spălătoria  ce îşi are locaţia pe strada Tabiei.

Pe linie rutieră poliţiştii a atras atenţia despre faptul că angajaţii mai multor spălătorii nu deţin permis de conducere şi cu toate astea se urcă la volan, scoţând autovehiculele venite la curăţat, pe un  sens de circulaţie sau pe trotuare, deseori autoturismele  având uşile deschise, spre  indignarea celorlalti participati la trafic.

O altă problemă ridicată de şeful serviciului rutier, Mihai Tache, este furtul din autoturismele lăsate în aşteptare,   cu orele , pentru a fi curăţate. O altă problemă ridicată de reprezentanţii Poliţiei  a fost faptul că salariaţii spălătoriilor auto perturbă liniştea vecinilor  care reclamă că angajaţii  dau muzica aparatelor audio alşe autoturismelor , la maxim  dându-se exemplu spalatoria aflată la intersecţia străzii Negru Vodă cu str. Daciei.

La finalul discuţiei directorul executiv adjunct al Poliţiei Locale, Mihăiţă Penciu, a făcut precizarea că scopul  întâlnirii între cele două părţi a fost  cel de prevenire şi că până  la data efectuării acestor controale administratorii societăţilor  au obligaţia  de a remedia toate aceste disfuncţionalităţi, pentru a nu fi sancţionaţi.

 

(Balaban Leonardo)