În cursul zilei de astăzi, 6 octombrie, a avut loc conferința de presă a PSD Giurgiu la care a participat și fostul premier Sorin Grindeanu, actual prim vicepreședinte al Partidului Social Democrat. Invitația a venit din partea președintelui PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina.

Sorin Grindeanu a declarat că își dorește ca PSD Giurgiu să revină unde era în anii trecuți și să obțină rezultatele de care PSD are nevoie: „Ne dorim ca PSD Giurgiu să revină unde îi este locul, iar acest lucru se va întâmpla doar cu Marian Mina la conducere. Marian Mina este omul în care noi avem încredere totală. Atât eu, cât și Marcel Ciolacu avem încredere totală în viitorul PSD Giurgiu”.

Printre subiectele discutate la acestă conferință de presă s-au numărat și diversele propuneri legislative ale PSD- ului.

„PSD  a depus în Senatul României un proiect de lege, exact pe modelul Spaniei, de plafonare a prețului energiei. Acest proiect a fost refuzat a fi pus pe ordinea de zi a Senatului.

Am venit cu legea consumatorului vulnerabil care este deja promulgată”.

O mare nemulțumire a PSD- ului este faptul că „Guvernul s-a bătut cu pumnii în piept privind banii din PNRR și deși au existat reforme impuse de la Bruxelles, noi nu știm nici la acest moment care sunt clauzele ascunse din acest program. Banii trebuie atrași pentru a veni de la Bruxelles, nu vin de bună voie. Romania și-a asumat unele reforme pe care trebuie să le ducă la îndeplinire, dar de care noi nu avem cunoștință.

Este nevoie de o transparență forte clară a programului PNRR. Suntem singura țară în care Parlamentul nu știe care sunt clauzele acestui măreț program de reconstrucție și reziliență. Planul trebuia dezbătut și susținut de Parlament”.

 

La întrebarea privind modul în care comentează faptul că anumiți primari din PSD Giurgiu au fost „curtați” de Nicolae Bădălău, fostul președinte al PSD Giurgiu, Sorin Grindeanu a precizat că are cunoștință că domnul Bădălău este la Curtea de Conturi și cu siguranță nu are voie să facă politică.

De asemenea, Sorin Grindeanu și-a reiterat sprijinul pentru reconstrucția PSD Giurgiu, prin omul de încredere, Marian Mina.

(Jurnal)