Prezent la şedinţa Consiliului Naţional al CNSLR „Frăţia” de miercuri, 15 noiembrie, liderul SedLex Giurgiu, Petre Pană, a acceptat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, să devoaleze o serie de concluzii ale şedinţei la care au fost invitaţi lideri sindicali din toată ţara, dar şi premierul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

„Concluzia întâlnirii a fost următoarea: nu vor scădea salariile nete odată cu transferul, în sarcina angajatului, a tuturor contribuţiilor. Dacă la bugetari nu vor fi probleme, acestea ar putea să apară la patronate, unde este posibil ca unii angajatori să nu majoreze salariul minim astfel încât netul angajatului să nu aibă de suferit. Deocamdată, şi noi, bugetarii, suntem în aşteptare, vrem să vedem ce se va întâmpla odată cu încasarea lichidării pe luna ianuarie 2018. Cert este că avem deja strânse semnăturile pentru declanşarea grevei generale, şi, cum se va observa că se pierde din salariu, ieşim în stradă”, a precizat Petre Pană.

Referitor la ieşirile în stradă, una dintre concluziile întâlnirii de la Bucureşti a vizat viitoarele mitinguri: s-a propus, la finalul şedinţei, încheierea unui protocol între toţi factorii de decizie locali – în speţă, prefecturile – şi toţi liderii de sindicat din confederaţie din cadrul judeţului, astfel încât lunar să aibă loc discuţii, pentru depistarea eventualelor nemulţumiri care ar putea să apară.

„Să nu se mai ajungă la nivel naţional, să se discute totul pe plan local”, au susţinut iniţiatorii propunerii.  Cu alte cuvinte, reprezentanţii Guvernului şi-ar dori mutarea mitingurilor şi ale presiunilor străzii către planul local, scăpând, astfel, de eventualele adunări publice ale celor nemulţumiţi, care şi-au stabilit „cartierele generale” în faţa clădirii Guvernului sau ale ministerelor de resort.

(Jurnal)