Soldații norvegieni, în termen , sunt obligați să predea la sfârșitul serviciului militar șosetele și …lenjeria intimă!

0
191

Soldaţii în termen din Norvegia vor trebui de acum încolo să predea, la finalul serviciului lor militar, şosetele, chiloţii şi sutienele (în cazul femeilor) succesorilor lor, armata norvegiană confruntându-se cu serioase probleme de stocuri, a anunţat vineri postul public NRK, informează AFP.

Până acum se obişnuia ca soldaţii în termen demobilizaţi să plece din garnizoanele lor cu lenjeria intimă care le fusese repartizată în timpul serviciului lor militar, potrivit surselor citate de Agerpres.

Însă pandemia de COVID-19 a complicat în mod serios fluxurile de aprovizionare, determinând anul trecut armata norvegiană să-i invite pe recruţi să restituie cele mai intime obiecte din echipamentul lor.

Acum, când am ales să reutilizăm această parte din echipament, acest lucru ne ajută să avem o cantitate mai mare în circulaţie şi să creştem capacitatea de livrare a echipamentului. Avem foarte puţine în stoc”, a explicat purtătorul de cuvânt al serviciului de logistică al armatei norvegiene, Hans Meisingset, pentru NRK.

„Lenjeria este spălată, curăţată şi controlată. Ceea ce distribuim este în stare bună”, a afirmat el.

Cu toate acestea, un reprezentant al militarilor în termen a criticat deficienţe recurente, susceptibile să afecteze capacităţile operaţionale.

„Grave penurii de echipamente şi îmbrăcăminte pot afecta disponibilitatea operaţională şi, în cel mai rău caz, securitatea soldatului”, a reacţionat Eirik Sjohelle Eiksund pentru publicaţia specializată Forsvarets Forum.

Apărând frontiera nordică a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în faţa Rusiei vecine, Norvegia menţine serviciul militar unisex şi convoacă în fiecare an circa 8.000 de tineri şi tinere să-şi efectueze serviciul militar, ceea ce reprezintă doar o parte din acest segment de vârstă.

(Jurnal)