Ziua de 3 mai a fost una extrem de aglomerată pentru polițiștii giurgiuveni care, pe lângă implementarea deciziilor ordonanțelor militare, au mai avut de furcă și cu o serie de șoferi care, după ce au consumat (unii mai mult de un păhărel de alcool), s-au urcat la volan.A

Astfel, la  ora 23.20, un tânăr de 23 de ani, din orașul Bolintin-Vale, a fost depistat de polițiștii giurgiuveni, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatului etilotest Drager, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În ziua de 3 mai a.c., ora 18.50, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Băneasa, au depistat un bărbat de 53 de ani, din comuna Prundu, județul Giurgiu, în timp ce conducea cu un utilaj agricol, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, care a indicat valoarea de 1,47mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând deplasarea la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 3 mai a.c., ora 21.25, polițiștii Secției nr.1 Călugăreni în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au depistat pe raza comunei Călugăreni, pe D.J. 411, un autoturism intrat într-un șanț, prezentând mai multe avarii.

Cu ocazia verificărilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului, ca fiind un bărbat de 62 de ani, din comuna Călugăreni, județul Giurgiu care a declarat faptul că în ziua de 03.05.2020, în jurul orei 21.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 411, în localitatea Călugăreni, a pierdut controlul vehiculului într-o curbă, intrând într-un șanț și ulterior într-un stâlp.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest Drager, care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Tot în ziua de 3 mai a.c., un bărbat de 41 de ani, din comuna Oinacu, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Oinacu, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu un utilaj agricol, ulterior fiind proiectat într-o anexă gospodărească.

În urma evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul producerii accidentului, acesta fiind găsit ulterior pe raza localității Oinacu.

De asemenea, bărbatul în cauză a refuzat testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din accident a rezultat rănirea  unui bărbat de 58 de ani, din comuna Oinacu, județul Giurgiu, pasager al autoturismului, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.