Șoferii aflați sub influența drogurilor sau a băuturilor alcoolice, unii dintre ei și fără permis de conducere, au fost ținta polițiștilor giurgiuveni în acest sfârșit de săptămână. 

La data de 27 iunie a.c., ora 22.00, un tânăr de 26 de ani, din localitatea Oinacu, județul Giurgiu, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Tineretului din municipiul Giurgiu, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Tânărul în cauză a fost condus la Spitalul Județean Giurgiu, unde i-au fost recoltate probe biologice de urină, rezultatul testului fiind pozitiv.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii prezenței în organism a unor substanțe psihoactive.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.  

Tot în ziua de 27 iunie a.c., ora 22.00, un bărbat de 47 de ani, din comuna Călugăreni,  județul Giurgiu, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DC 107, în localitatea Călugăreni, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul Drager care a indicat valoarea de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.  

La data de 28 iunie a.c., ora 19.00, polițiștii au depistat pe DJ 412A, în orașul Mihăilești, județul Giurgiu, un tânăr de 26 de ani, din orașul Mihăilești, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Centrul de Permanență Buturugeni pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.    

În după-amiază zilei de 28 iunie a.c., ora 16.30, polițiștii au depistat un bărbat de 41 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Dobreni, județul Giurgiu, având permisul de conducere anulat.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având permisul de conducere anulat.    

La data de 29 iunie a.c., ora 01.50, pe strada Negru Vodă, din municipiul Giurgiu, a fost depistat un tânăr de 24 de ani din comuna Daia, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu unde i-au fost recoltate probe de urină și sânge în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive.

În seara zilei de 28 iunie a.c., ora 20.30, pe Șoseaua Sloboziei, din municipiul Giurgiu, a fost depistat  un bărbat de 50 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager care a indicat valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 28 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au depistat un tânăr de 19 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tineretului, din municipiul Giurgiu, aflându-se sub influența unor substanțe psihoactive.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu pentru recoltarea probe de urină în vederea stabilirii prezenței în organism a unor substanțe psihoactive. În urma testului rapid, rezultatul a fost pozitiv.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul  sub influența substanțelor psihoactive.  

Tot la data de 28 iunie a.c., ora 19.20, un tânăr de 25 ani, din  municipiul Giurgiu, a fost depistat de polițiștii giurgiuveni, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua București, din municipiul Giurgiu, având dreptul de a de conducere suspendat în perioada 12.06.2020 – 09.09.2020.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

În ziua de 28 iunie a.c., ora 08.20, pe strada Unirii, din municipiul Giurgiu, un bărbat de 45 ani, din orașul Ruse – Bulgaria, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcției și a intrat într-un stâlp de susținere al unui indicator rutier.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager, care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că bărbatul în cauză nu poseda permis de conducere.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot în ziua de 28 iunie a.c., ora 06.40, pe D.J. 507, în afara municipiului Giurgiu, un tânăr de 27 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra autoturismului, a intrat pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către un bărbat de 56 de ani.

În urma impactului a rezultat rănirea bărbatului de 56 de ani, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După producerea evenimentului rutier tânărul a părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, acesta fiind depistat la scurt timp de polițiști pe raza municipiului Giurgiu.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul Drager, rezultatatele fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 27 de ani și 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru celălalt conducător.

Tânărul în cauză a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că tânărul în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  părăsirea locului accidentului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.