Începând de marți, 16 iulie, polițiștii locali vor acționa pe raza municipiului Giurgiu, prin luarea de măsuri legale împotriva conducătorilor auto care opresc sau staționează neregulamentar, se arată într-un comunicat al Direcției Poliției Locale Giurgiu.

„Menționăm că vom acționa, inclusiv cu blocatoare de roți, pentru acei conducători auto care nu se prezintă la autovehicule, în momentul în care se constată contravenția de către echipajul de poliție locală, aparținând Compartimentului Siguranță Rutieră. Acționăm în primă instanță, în zonele stațiilor de autobuz, a trecerilor pentru pietoni și în alte zone unde, prin oprirea sau staționarea voluntară, se poate ajunge la blocarea traficului. De asemenea, vreau să le reamintesc conducătorilor auto că noi nu urmărim să vânăm contravenienții, ci ne dorim să se înțeleagă faptul că există o lege, care trebuie respectată. Și, atâta timp cât nu suntem disciplinați, ne vom lovi și ne vom plânge în continuare de aglomerație, de trafic îngreunat în municipiu!”, a precizat directorul adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Mihăiță Penciu.

Tarifele pentru blocare/deblocare roți sunt următoarele:

– tarif pentru blocare roți autoturisme oprite/staționate și parcate neregulamentar – 200 lei

– tarif ridicare vehicul – 150 lei

– tarif transport vehicul – 150 lei

– tarif depozitare vehicul/24 ore – 200 lei

„Îi atenționăm pe șoferii care-și vor găsi roțile blocate să nu încerce să deterioreze sistemul de blocare, pentru că acest lucru se sancționează cu amendă contravențională de la 10.000 la 25.000 lei, și cu recuperarea valorii dispozitivului, cu un coeficient de imputație de 1,25”, a mai precizat Mihăiță Penciu.

 

* Este considerată oprire/staționare neregulamentară pe teritoriul Municipiului Giurgiu și se supun ridicării autovehicule/vehicule aflate în orice situație prevăzută de OUG 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare și HG 1391/2006 pentru aplicarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu modificările și completările ulterioare și se sancționează cu amendă contravențională din clasa II cu 2 sau 3 puncte de amendă și 2 puncte penalizare.