După ce în data de 10 mai operatorul local de apă potabilă, Apa Service, a anunțat că în urma unei intervenții pe zona de Centru a orașului (blocurile adiacente Pieței Centrale), va opri apa între orele 9:00 dimineața și 12:00, pentru ziua de 11 mai, anunț apărut și pe Facebook-ul Primăriei Giurgiu, societatea a reușit să ne demonstreze că nu tot ce este anunțat oficial trebuie luat în serios, ”in integrum”.

Astfel o serie de locatari din această zonă au reclamat că intervenția a început la ora 8:51 în loc de ora 9:00 așa cum se anunțase, ceea ce i-a făcut pe unii dintre ei să rateze ocazia de a-și opri apa necesară în locuință. Durata întregii intervenții a fost de doar 18 minute după care apa a prezentat impurități ce au pus în pericol atât sănătatea cetățenilor cât și aparatele electrocasnice.

Așa se face că pe lângă stresul inutil al locatarilor de a strânge apă în recipiente pentru a o putea folosi în perioada anunțată de societate, inutilitatea folosirii apei, pline de reziduuri și neîncrederea semănată în rândul cetățenilor privind respectarea anunțurilor făcute de către o parte dintre operatorii de servicii locale.

În concluzie am fi curioși să aflăm în ce a constat o intervenție de numai 18 minute și  ce mare beneficiu a adus sistemului și respectiv locatarilor.

Poate că cei ce reglementează activitatea  acestei societăți, ar trebui să intervină pentru ca pe viitor nimeni din SC APA SERVICE să nu mai îndrăznească să se joace la butoane, păcălind populația.

(Jurnal)