Societatea ”Apa Service” așteaptă finalizarea contractului POIM, ce va putea asigura accesul întregului județ la rețelele de apă și canalizare

0
436

     Într-un recent dialog avut cu Alexandru Popescu, directorul Societății Apa Service, acesta ne-a vorbit despre Programul de Operațiune Infrastructură Mare (POIM), care va oferi  accesul  tuturor cetățenilor din județul Giurgiu, la rețelele de apă și de canalizare.

Așteptăm să finalizăm contractul POIM, contract de finanțare cu Ministerul Fondurilor europene, un proiect în valoare de vreo 250 milioane de euro, care prevede rețele de apă de canalizare pentru aproape tot județul, cu o rețea de aducțiune care ajunge până la Hotarele și duce apă în localități unde calitatea apei nu putea fi adusă până acum în parametri mormali, spre deosebire de Municipiul Giurgiu care se bucură de puțuri de mare adâncime – ne-a precizat directorul Alexandru Popescu.

Dacă vom reuși să semnăm acest contract va fi foarte mult de muncă…Sincer să fiu, mă interesează și partea de echipamente, căci nu avem deocamdată posibilități să ne cumpărăm utilaje noi, performante. Avem prins în POIM în cele 15 contracte existente și unul cu echipamente. Astfel vom putea achiziționa și noi un buldoexcavator, un aspirator…de fapt o vidanjă de mare putere ce poate să scoată din canalizare pietre mari…Suntem  obligați ca atunci când avem nevoie de așa ceva să o închiriem cu 7-800 de lei/ oră (!). Atât costă intervenția realizată cu un astfel de utilaj.

Mai trebuie amintit că avem prins în POIM și un proiect de instalare a panourilor fotovoltaice pentru mai multe zone: la stația de pompare Sud, la stația de pompare Nord, la stația de Epurare, ce ne va ajuta extrem de mult, diminuând substanțial cheltuielile societății  – a mai menționat directorul Apa Service.

(Jurnal)