Miercuri, 7 iunie, un caz șocant a zguduit satul Braniștea (comuna Oinacu): o fetiță, abia născută, a fost găsită moartă în fosa septică (toaleta din curte) a unei familii din localitate.

Conform informațiilor primite de la reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, copilul a fost născut mort, decesul survenind, conform acestora, înainte de expulzare.

Pe de altă parte, reprezentanții ISU Giurgiu, cei care, de altfel, au fost cei care au scos copilul decedat din toaletă, ne declarau că intervenția a fost făcută la solicitarea poliției, care fusese alertată, de fapt, de vecinii mamei care prezenta semnele unei femei însărcinate în lună avansată (gravidă, aproape de naștere), apoi a apărut și fără burtă, și fără copil.

Medicii legiști au stabilit ca dată a decesului fetiței ziua de duminică, 4 iunie, dată la care, de altfel, declarau vecinii că mama copilului a apărut fără burtă, în sat.

Încă nu se cunosc motivele care au determinat-o pe mamă să își arunce copilul nou-născut, chiar și mort, la gunoi.

Culmea este că, din tot șirul de instituții care au fost implicate în dezlegarea enigmei copilului găsit în toaletă, singurii care habar nu aveau de acest eveniment erau…polițiștii, purtătorul de cuvânt al acestora declarându-ne că nu știe nimic, pentru că „pe 112 nu a venit nicio informație de acest gen”!!! Și tot culmea este că pompierii au fost solicitați de…polițiști!!

(Jurnal)