Numărul celor care s-au prezentat la camera de gardă în intervalul cuprins între 31 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019 a fost relativ crescut, faţă de o perioadă normală, precizau surse din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Astfel, în cele trei zile au avut nevoie de ajutorul medicilor un număr de 448 de persoane, cele mai multe prezentări fiind înregistrate în data de 2 ianuarie.

Pe zile, situaţia solicitărilor către UPU Giurgiu a arătat astfel: 31 decembrie 2018 – 135  de cazuri, 01 ianuarie 2019 – 142 de cazuri şi 02 ianuarie 2019 – 171 de cazuri.

Printre cazurile care s-au prezentat la UPU şi care au ieşit în evidenţă se numără, conform aceloraşi surse, un caz de arsură ce a fost, mai apoi, transferat la o unitate spitalicească de profil din Capitală, dar şi un caz al unei persoane care, pe fondul unor probleme psihice, a trebuit să fie transportată la Secţia de Psihiatrie Vadu Lat.

Dar, de departe, cele mai grave cazuri au fost cele ale unui număr de patru copii cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, ce prezentau stare de ebrietate, unul dintre ei fiind chiar în comă alcoolică! Acest eveniment a fost înregistrat la UPU în seara de 31 decembrie.

În prima zi a anului 2019, tot la UPU s-a prezentat un tânăr care, după ce a folosit o petardă, a avut nevoie de intervenţia medicilor oftalmologi!